streda 2. novembra 2011

Liečba psoriázy aj na to biolampa pomáha

Lupienka je chronické zápalové kožné ochorenie, v priebehu ktorej sa striedajú obdobia pokoja a vzplanutia. Lupienka je ochorenie tzv autoimunitné (imunitný systém napáda bunky vlastného tela). Prepuknutie choroby vyvolávajú tzv spúšťacie faktory. Medzi najčastejšie patrí stres, psychosociálne vplyvy, infekcie (hlavne dýchací chcest), poranenia a niektoré lieky.
K dlhodobej cytostatickej liečbe je určený prípravok metothrexát, ktorého účinok spočíva v likvidácii buniek. Je to liek značne toxický a pri dlhodobom podávaní môže poškodiť pečeň, obličky a kostnú dreň, alebo žalúdok a črevá. Je vyhradený len pre pacientov s ťažkou formou psoriázy. Ďalšie liečebnú látkou sú deriváty vitamínu A, tzv retinoidy. Sú určené pre liečbu nastupujúcich a obzvlášť ťažkých foriem psoriázy. Rovnako ako u iných silných liekov sa ale čoskoro objaví podráždená očné viečka, upchatý nos alebo popraskané pery. Cyklosporín A sa podáva vtedy, ak príčinou choroby je chyba imunitného systému. Ako alternatívu možno použiť lokálnej aplikácii kortikosteroidov. Ak sa ale nanášajú na rozsiahlejšie plochy tela, môžu vyvolať zhoršenie ochorenia.
U tohto ochorenia je dôležité udržiavať kožu hydratovanú. Základom úspešnej liečby je dodržiavanie zdravého životného štýlu. Jedným z hlavných krokov liečby je teda úprava stravovacích návykov, znamená to vyhnúť sa živočíšnym tukom, soli, cukru, ale aj ostrým a koreneným jedlám a tučným mliečnym výrobkom, obmedziť alkohol a cigarety. Zvýšiť by sa naopak mal prísun vitamínov (najmä D), teda čerstvého ovocia a zeleniny, celozrnných výrobkov, obilnín a strukovín a morských rýb.Odporúča sa tiež postihnuté oblasti vystavovať slnku, avšak nie nadmerne. UV-A žiarenie prejavy psoriázy potláča, ale opakované intenzívne liečenie môže zvýšiť nebezpečenstvo vzniku rakoviny kože.
Toto riziko nenesie svetelná terapia polarizovaným svetlom biolampy Biostimul. Biolampa je neinvazívne, ľahko aplikovateľná av liečbe psoriázy zaujíma v kožnom lekárstve nezastupiteľné miesto.


Liečba psoriázy a biolampa
Liečba psoriázy je dlhodobá a mákomplexní charakter. Je potrebné zamerať sa na celkovú úpravu životosprávy a nebrať toto ochorenie len ako kozmetický problém. Liečba je nutná. Okrem telesných prejavov môže mať lupienka až zničujúci vplyv na kvalitu života chorého, znevýhodňuje ho spoločensky i na trhu práce, spôsobuje chorému depresie, pocity menejcennosti. U piatich až dvadsiatich percent chorých neskôr spôsobuje zápaly kĺbov, opuchy a môže kĺby poškodiť. Riziko vzniku kĺbovej psoriázy sa vopred nedá odhadnúť a jej nástup prichádza nenápadne, spočiatku bez znateľných príznakov. Lupienka teda nie je len ochorením prejavujúcim sa na kožu a zhoršujúcom tak vzhľad pokožky chorého, ale skrýva sa v nej nebezpečná choroba postihujúca a devastujúci pohybový aparát.Včas začaté, pravidelná a trpezlivá liečba psoriázy však prináša dobré výsledky. V tomto smere je absolútne jedinečnou metódou neinvazívne terapia polarizovaným svetlom biolampy Biostimul, a to pomocou jednoduchých a pravidelných aplikácií Biostimulu na postihnuté miesta.
Liečenie lupienky je často zložité a výsledky nie sú príliš viditeľné. Klasická liečba býva často veľmi agresívne. Biolampa Biostimul a terapie jej polarizovaným svetlom teda predstavuje jednu z mála možných účinných alternatív na zmiernenie priebehu ochorenia a jeho celkové zlepšenie. Pacienti s týmto ochorením najmä oceňujú jednoduchosť aplikácie, ktorá sa vykonáva priamo na ložiská a ich okolie - problematické miesta predovšetkým v oblasti kĺbových jamiek a záhybov pokožky. Výhodou pri použití svetelnej terapie je tiež možnosť využitia pôsobenia cez akupunktúrne oblasti, čo napomáha k optimalizácii imunitného systému a zvyšuje ozdravný proces organizmu. Vhodnými podpornými prípravky sú BioFluid a Balneo Natural sa žraločím olejom.